Fond solidarnosti Europske unije FSEU.2021.MUP.039

Sudjelovanjem u EU projektu “Financiranje službi zaštite i spašavanja za potrebe stanovništva pogođenog potresom od 22.03.2020.”, Dobrovoljno vatrogasno društvo Stupnik potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava koju dodjeljuje Fond solidarnosti Europske unije.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Stupnik sklopilo je dana 08. veljače 2022. godine s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ugovor (FSEU.2021.MUP.039) o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu projekta “Financiranje službi zaštite i spašavanja za potrebe stanovništva pogođenog potresom od 22.03.2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije”.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Stupnik financirati će se iz Fonda solidarnosti Europske Unije u ukupnom iznosu od 487.236,00 kuna za izvanrednu nabavku nove vatrogasne opreme za potrebe službe spašavanja zbog zamjene oštećene, uništene ili rashodovanja opreme.

Ovim sredstvima biti će nabavljen novi baterijski hidraulični alat i set visokotlačnih jastuka koji će uvelike pomoći DVD-u Stupnik u temeljnim zadaćama spašavanja žvota i imovine. 

Ovakav alat za spašavanje života i imovine izuzetno je skup, a zahvaljujući projektu Fond solidarnosti Europske unije sada smo u mogućnosti opremiti vatrogasnu postrojbu Stupnik opremom sigurnom za rad naših vatrogasaca.

DVD Stupnik logo