Mjesec zaštite od požara pri kraju

Bližimo se brojci od 2000 zaraženih koronomMjesec svibanj je “Mjesec zaštite od požara“, a planovi koje smo imali za 2020. godinu, kao i kod svih ostalih, morali su biti mijenjani i prilagođavani koroni (COVID-19).

Iako su određene mjere zaštite od koronavirusa ukinute, stanje još nije “čisto” te se još uvijek ne možemo kompletno vratiti normalnom životu i radu.

Ono što nam je priječilo realizaciju svih zacrtanih planova je u najvećem dijelu spomenuta korona.
Najviše “uočljiva” i jedna od dugoročnijih mjera je bila zabrana okupljanja.

Aktivnosti na čekanju

Do sada smo zbog navedenih epidemioloških mjera morali “staviti na čekanje”:

Dezinfekcijska sredstva za zaštitu od COVID-19 u DVD StupnikMjesec zaštite od požara

DVD Stupnik se uredno pridržavao svih mjera, a u mnogočemu smo i prednjačili te – i prije javno donesenih mjera, sami uvodili iste kako bi zaštitili članove i sumještane.

Kako su nam mjere Stožera civilne zaštite RH dozvoljavale, tako smo se i mi prilagođavali i odrađivali što se god moglo, a da ne narušavamo propisano.

I – ipak smo uspjeli obilježiti “Mjesec zaštite od požara” nekim ranije planiranim aktivnostima. Istina, u “reduciranoj” realizaciji – ali ipak: realizaciji!

Ophodnje u suradnji s HGSS-omTako smo, unatoč COVID-19, poštujući sve mjere zaštite, u svibnju 2020. godine:

Ovaj mjesec nema provjere vatrogasnih sirenaVjerojatno smo ispustili neke aktivnosti u ovom mjesecu, ali kako još nije kraj svibnja – Mjeseca zaštite od požara, mi ćemo do kraja svibnja sigurno odraditi još ponešto od planiranih aktivnosti.

Ovim putem napominjemo da od 01.06. počinje protupožarna sezona 2020., i traje do kraja rujna, a u tom periodu je na snazi zabrana paljenja vatre – u što svakako ulazi i spaljivanje korova, granja, biootpada i sl.