Ophodnje u suradnji s HGSS-om

Ophodnje u suradnji s HGSS-omOphodnje u suradnji s HGSS-om po operativnom području Općine Stupnik pokrivaju cijeli dan.

Kako se u zadnje vrijeme zbog korona virusa (COVID-19) sve odvija po “nekoj” odluci (kako za fizičke osobe, tako i za službene subjekte), i ophodnje su nam propisane po dva puta dnevno.

DVD Stupnik i GSS iz Samobora tako svojim ophodnjama “pokriju” cijeli dan.

 

Ophodnje u suradnji s HGSS-omIzmjenjivanja tijekom dana

Nakon završetka prijepodnevne ophodnje DVD-a Stupnik, ophodnje provode ekipe GSS-a, zatim opet mi, te opet GSS.

Suradnja je izvrsna, kao uostalom i prije ove pošasti koja je zahvatila i zaustavila cijeli svijet, a znamo da će takva biti i kad se sve vrati “u normalu” nakon suzbijanja pandemije.

Obzirom da ekipe iz HGSS-a svakodnevno navrate radi usklađivanja naših zajedničkih ophodnji, uhvatili smo jedan trenutak kretanja na ophodnju ispred našeg Vatrogasnog Doma Ivan Klemenčić.

Pa eto, neka nam ove ophodnje u suradnji s HGSS-om stoje u arhivi za neka druga, bolja i sretnija vremena!

Tucaković: Vatrogasci su na brz i stručan način reagirali na sve pred njih postavljene zadatke

HVZGlavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković prisustvovao je sjednici kao predstavnik Hrvatske vatrogasne zajednice, koja je sastavnica sustava domovinske sigurnosti.

Ovom je prilikom predsjednika Vlade i ostale sudionike izvjestio o svim radnjama koje vatrogasci svakodnevno poduzimaju u spriječavanju širenja epidemije izazvane virusom COVID-19.

“Na području svih županija na dnevnoj je bazi angažirano između 1200 i 1500 vatrogasaca koji poduzimaju sve aktivnosti sukladno odlukama županijskih i nacionalnog stožera civilne zaštite.

Sudjeluju u ophodnjama, transportu, dostavi namirnica starijim i bolesnim stanovnicima te dezinficiraju javne površine”, kazao je Tucaković i dodao kako su vatrogasci od prvog trenutka kada je potres pogodio Zagreb bili na terenu, uključeni u spašavanje i sananciju.

“Samo na području Zagreba zabilježeno je do danas 2937 intervencija, a u pomoć su se uključile i ostale županije.

Ukupno je u sanaciji sudjelovalo 14 županija sa 15 autoljestvi, a navedena je dislokacija jučer uspješno završena te su se vatrogasci i vozila vratili u svoje matične postrojbe”.

Osvrnuo se i na brojne požare otvorenog prostora koji su uglavnom izazvani neopreznim spaljivanjem, a u čijem gašenju također sudjeluje velik broj vatrogasaca, pri čemu je posljednji veći zabilježen na Korčuli gdje je u gašenju sudjelovalo 90 vatrogasaca, a koji je uspješno lokaliziran te je u tijeku njegova sanacija.

08. travnja 2020., Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

Ophodnje u suradnji s HGSS-om