Intervencija curenja plina i intervencija požar polja i šume

Mnogo toga se događa u DVD-u Stupnik stoga vam u ovoj objavi pišemo zadnje dvije intervencije koje su obilježile mjesec veljaču i ožujak, a to su intervencija curenja plina i intervencija požar polja i šume.

Curenje plina

Dana 13.02.2021 dežurni vatrogasac DVD-a Stupnik zaprimio je telefonsku dojavu kako se osjeti miris plina u ulici Hrastina. DVD Stupnik izlazi sa navalnim vozilom MAN ST 110 i 4 vatrogasca. Izvršen je izvid i ulice i provjeren je svaki stambeni objekt u ulici koji je spojen na plin. Pregled je izvršen temeljito uz pomoću našeg novog detektora plina Dräger X-am 8000. Na svu sreću ovoga puta nije bilo potrebe za našom većom intervencijom. Nije bilo nikakvih naznaka curenja plina i s time nema opasnosti za naše sugrađane.

Požar polja i šume

Dana 04.03.2021. dežurni vatrogasac DVD-a Stupnik zaprimio je telefonsku dojavu o požaru polja i šume. DVD Stupnik izlazi s navalnim vozilom MAN ST 110  i 3 vatrogasca, autocisternom TAM ST 120 s jednim vatrogascem i malim tehničkim vozilom AMAROK ST 150 i 3 vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je da se radi o spaljivanju poljoprivredne površine gdje je došlo do širenja vatre radi ljudske nepažnje i snažnog vjetra. Vatrogasci su pristupili gašenju pomoću metlanica i naprtnjača, zatim su dogašivanje vršili sa jednim ”C” mlazom. Utrošeno je 3000 litara vode, a ukupno je izgorjelo 7000 kvadrata površine. Osoba koja je prouzročila širenje požara dobila je kaznenu prijavu. Napominjemo i molimo građane ukoliko spaljujete na otvorenom prostoru, pripremite teren tako da očistite sve okolo mjesta gdje ćete vršiti spaljivanje kako ne bi došlo do širenja požara, uvijek budite prisutni sve dok ne pogasite vatru. Imajte spremnu vodu ukoliko dođe do širenja požara. Prije spaljivanja svakako nazovite vatrogasce DVD-a Stupnik na broj 01/ 6589-112 kako bi bili spremni na brzi izlazak na intervenciju. Budimo odgovorni prilikom spaljivanja, čuvajmo našu prirodu.

Intervencija curenja plina i intervencija požar polja i šume