Detektor plina Dräger X-am 8000

DVD Stupnik bogatiji je za novi detektor plina, a riječ je o Drägeru X-am8000.

Kroz intervencije pokazala se uvelika potreba za korištenjem detektora plina kako bi na vrijeme prepoznali i izbjegli opasnosti s kojima su vatrogasci suočeni.

Nakon dugogodišnjeg korištenja starog detektora plina isti više nije bio za upotrebu te smo morali pristupiti nabavci novoga. Detaljno smo razmišljali o našim potrebama i koje karakteristike bi naš detektor plina trebao imati te smo na temelju toga odlučili nabaviti navedeni detektor koji ima mogućnost očitanja 7 plina odjednom. Naš detektor plina ima mogućnost očitanja 6 plina, a to su: kisik, ugljični monoksid, ugljični dioksid, amonijak, metan i klor.

Prije stavljanja detektora plina u upotrebu, djelatnik tvrtke Dräger održao je operativnim članovima edukaciju za upravljanjem uređajem u prostorijama DVD-a Stupnik..

Uređaj je vrlo jednostavan za korištenje, ima mogućnost spajanja na mobitel preko Bluetooth veze putem Drägerove mobilne aplikacije, tako možemo u isto vrijeme pratiti očitanje plina na detektoru plina i na mobitelu te očitane podatke možemo spremiti kako bismo ih sačuvali za arhivu ukoliko je potrebno. Također detektor je došao sa svojim nastavcima, a to su filter i cijev za očitanje plinova na teško dostupnim mjestima kao što su bunari, jame i slično.

Ukoliko želite znati nešto više o detektoru plina Dräger X-am 8000 pogledajte dolje priložene video poveznice.