Weber rescue obuka

Dana 26.rujna 2022. godine u DVD-u Stupnik održana je obuka za rad baterijskim hidrauličkim alatom Weber rescue, a istu su proveli licencirani instruktori Zapovjednik DVD-a Mladost g. Nenad Bonacin i pomoćnik zapovjednika za operativne poslove Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke g. Sanjin Blažević.

Sudjelovanjem u EU projektu “Financiranje službi zaštite i spašavanja za potrebe stanovništva pogođenog potresom od 22.03.2020.”, Dobrovoljno vatrogasno društvo Stupnik potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava koju dodjeljuje Fond solidarnosti Europske unije u iznosu od 487.236,00 kuna za izvanrednu nabavku nove vatrogasne opreme za potrebe službe spašavanja zbog zamjene oštećene, uništene ili rashodovanja opreme.

Ovim sredstvima kupljen je novi baterijski hidraulički alat i set visokotlačnih jastuka i to: baterijske škare RSU 180 PLUS E FORCE 3, baterijska razupora SP 50 BS E FORCE 3, baterijski kombinirani alat RIT TOOL E FORCE 3, 2 hidraulička cilindra RZT 2-1360 E FORCE 2, hidraulički cilindar RZT 2-1500 E FORCE 2, set zračnih jastuka Weber, 2 hooligan alata, te punjači i baterije za gore navedeni alat.

Nakon isporuke baterijskog hidrauličkog alata i seta zračnih jastuka održano je predavanje za rad i upravljanje alatom marke Weber, a istu su proveli licencirani instruktori Zapovjednik DVD-a Mladost g. Nenad Bonacin i pomoćnik zapovjednika za operativne poslove Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke g. Sanjin Blažević. Na teorijskom predavanju operativni članovi upoznati su s karakteristikama alata, pravilnim rukovanjem i radom istim.

Po završetku teorijskog dijela predavanja održana je praktična vježba na poligonu vatrogasnog doma ”Ivan Klemenčić” gdje su se koristili navedeni alati te su se operativni vatrogasci upoznali s novim tehnikama spašavanja u tehničkim intervencijama.

Isporučitelj za hidraulične škare sa zamjenskim noževima hidrauličke razupore, kombinirani hidraulički alat s nastavcima za otvaranje vrata i nastavcima za razupiranje te hooligane bila je tvrtka Mi Star d.o.o., a za svu ostalu opremu kao što su: hidraulički cilindri, set zračnih jastuka za podizanje tereta i baterije i punjače za gore navedene alate isporučitelj je bila tvrtka Vatro Protekt d.o.o., te im se ovim putem zahvaljujemo na dobroj suradnji.