Potres 29.12.2020.

Potres 29.12.2020.

Dana 29.12.2020. godine u 12:19 sati dogodio se razoran potres magnitude 6,2 po Richteru sa epicentrom u naselju Strašnik u Petrinji.

Članovi vatrogasne postrojbe DVD-a Stupnik odmah nakon potresa ne oklijevajući niti sekunde prikupili su svoje stvari, napustili svoje domove, svoju djecu, roditelje, bake i djedove, sve svoje voljene kako bi se uputili pomoći ljudima u nevolji.

DVD Stupnik krenuo je za Petrinju oko 13:30 sati sa 11 vatrogasaca i tri vozila od toga navalno vozilo MAN ST110, malo tehničko vozilo AMAROK ST150 i kombi vozilo PEUGEOT ST104.

Odrađeno je mnogobrojnih intervencija, uložili smo sve napore, svu snagu kako bi smo pomogli svima u nevolji.

Spasili smo jedan mladi život, izvukli smo osobu zatočenu ispod ruševina, obišli smo okolna sela kako bi se uvjerili da nema stradalih osoba od potresa.

Uklanjali smo dimnjake, uklanjali cigle sa krovova  i rušili zidove koji su predstavljali veliku opasnost od urušavanja i ugrožavanja ljudskih života.  Vatrogasci DVD-a Stupnik na terenu u Petrinji bili su ukupno 27 sati nakon čega je napravljena smjena ljudi.

DVD Stupnik je djelovao i na području naše općine sa 4 vatrogasca i dva vozila od toga kombi vozilo PEUGEOT  ST105 i kamion sa kranom tvrtke INFOPAL.

Zaprimljeno je ukupno 14 dojava o oštećenjima dimnjaka i krovova obiteljskih kuća, te je obavljeno 14 izvida i odrađeno ukupno 11 intervencija uklanjanja dimnjaka i skidanje cigla i crijepa sa krovova kuća.

Dana 31.12.2020. godine na dislokaciju u Petrinju odlazi 7 naših vatrogasaca sa dva vozila od toga: malo tehničko vozilo AMAROK ST 150 i kombi vozilo PEUGEOT ST 105.

Nastavljamo sa radom i uklanjanjem prijetećih opasnosti koji bi mogli ugroziti ljudske živote.

Pomažemo u formiranju stožernog mjesta za vatrogasce u starom skladištu Gavrilovića u Petrinji.

Vatrogasci iako umorni ne prestaju sa radom. Ukupno je odrađeno 13 sati nakon čega su se vratili u postrojbu DVD-a Stupnik.

Dana 01.01.2021. godine na dislokaciju Petrinja odlazi 5 vatrogasaca sa dva vozila od toga: malo tehničko vozilo AMAROK ST 150 i kombi vozilo PEUGEOT ST 105.

Naši vatrogasci bili su podijeljeni u dva tima: TIM 1: 3 vatrogasca sa malim tehničkim  vozilom AMAROK ST 150 i 4 djelatnika  tvrtke KARAMBA AUTO ASSISTANCE  kamion sa kranom.

TIM 2: 2 vatrogasca postrojbe DVD Stupnik, te jedan vatrogasac Javne vatrogasne postrojbe Petrinja sa autoljestvom JVP Petrinje.

Oba tima sudjelovali su u uklanjanju, skidanju i rušenju dimnjaka, crijepa i cigla sa krovova te pokrivanje krovova ceradom.

TIM 2 je bio u pričuva za potrebe hitnih intervencija kao što su požar i tehničke intervencije na području grada Petrinja.

Ukupno je odrađeno 15 intervencija u trajanju 13 sati nakon čega su se vratili u postrojbu DVD-a Stupnik.

Dana 02.01.2021. godine na dislokaciju Petrinja odlazi 8 vatrogasaca sa dva vozila od toga: malo tehničko vozilo AMAROK ST 150 i kombi vozilo PEUGEOT ST 105. Naši vatrogasci bili su podijeljeni u 4 tima.

TIM 1: 3 vatrogasca sa kamionom sa kranom tvrtke INFOPAL.

TIM 2: 3 vatrogasca sa malim tehničkim  vozilom AMAROK ST 150 i 4 djelatnika  tvrtke KARAMBA AUTO ASSISTANCE  kamion sa kranom.

TIM 3: 2 vatrogasca postrojbe DVD Stupnik, te jedan vatrogasac Javne vatrogasne postrojbe Petrinja sa autoljestvom JVP Petrinje.

TIM 4: 1 vatrogasac postrojbe DVD Stupnik, te jedan vatrogasac Javne vatrogasne postrojbe Petrinja

TIM 1, TIM 2 i TIM 3 odradili su intervencije uklanjanja, skidanja i rušenja dimnjaka, crijepa i cigla sa krovova te pokrivanje krovova ceradom.

TIM 4 prevozio je vodu, odjeću, obuću, hranu i higijenske potrepštine, vršio je čišćenje dvorane u JVP Petrinja  te je bio dispečer  u vatrogasnoj postrojbi JVP Petrinja .

Toga dana odrađeno je ukupno 22 intervencije u trajanju 15 sati.

Vatrogasci DVD-a Stupnik iako umorni nastaviti će odlaziti kontinuirano na dislokaciju u Petrinju koliko god bude trebalo kako bismo pomogli najviše što možemo.