Položen tečaj za R1-ronilac s jednom zvijezdom

Ronilački tim DVD Stupnik bogatiji je za tri nova člana sa položenom kategorijom ronilac sa jednom zvijezdom odnosno R1 ronilac!

RONILAC S JEDNOM ZVIJEZDOM (R1): Ronilac školovan za autonomno ronjenje (ronjenje sa SCUBA opremom, u daljem tekstu ARA) na razini osnovnog znanja može roniti u paru s roniocem iste kategorije (R1) do 18 metara, a u pratnji ronioca više kategorije (R2 i više) do 20 metara dubine. No da bi postali ronilac s jednom zvijezdom morate proči teorijsku nastavu, pisati pismeni ispit, odraditi praktičnu nastavu na bazenima te na kraju praktičnu nastavu na moru i završno polaganje praktičnog dijela.

Teorijska nastava za ronilačku kategoriju R1 sadržila je neke sljedećih tema: dekompresijske bolesti, barotrauma i prepoznavanje njihovih simptoma i prevencije, topivosti plinova u ljudskom organizmu i parcijalni tlakovi plinova u organizmu, plovnost, upoznavanje sa opremom i funkcionalnost autonomnog ronilačkog aparata, planiranja ronjenja i upotrebe ronilačkih tablica…

Praktična nastava je osmišljena kao redovita nadopuna teorijskoj nastavi koja se održala na bazenima u Utrinama. Radile su se vježbe sigurnosti u ronjenju.

Nakon što su naši članovi završili teorijsku nastavu pristupili su polaganju pismenog ispita te su tada krenuli sa praktičnom nastavom na bazenima. Nakon usavršenih vježba na bazenima odradilia su se dva urona do 18 metara dubine čime je položena njihova kategorija.

Želimo im čestitati ovim putem, te se nadamo da ćete imati puno urona i da ćete nastaviti sa edukacijom, a jednoga dana položiti i za više kategorije!

Hvala našim partnerima RK AgramSub na podršci!

http://www.agramsub.hr/