Obilježen dan Svih svetih

Povodom dana Svih svetih naši članovi DVD-a Stupnik zaprimili su prekrasan dopis naše tajnice DVD-a, a isti glasi:

 ”U zahtjevnim i u potpunosti nepredvidivim vremenima koja su nas zadesila tijekom koronavirus pandemije uspjeli smo zahvaljujući velikoj prilagodljivosti i angažmanu svih članova zadržati naše poslovanje na visokoj, profesionalnoj razini, kao i očuvati zdravlje svih koji su provodili vrijeme u Vatrogasnom domu “Ivan Klemenčić”.Kako nam se bliži blagdan Svih svetih odlučili smo da zbog očuvanja zdravlja svih vas i nas organiziramo malu grupu ljudi koja će posjetiti grobove i zapaliti svijeće našim preminulim članovima u znak sjećanja i zahvalnosti za rad i doprinos u DVD-u Stupnik. Tako će ove godine grobove obići: zamjenik zapovjednika, pomoćnik voditelja vatrogasne mladeži i tajnica.
Čuvajmo sebe i svoje najbliže.
Tajnica”

Prekrasno je pročitati ovakav dopis i shvatiti koliko vatrogasci nesebično daju svoje vrijeme, ostavljaju svoje obitelji doma kako bi dali dio sebe našem DVD-u. Pokazuju koliko im je vatrogastvo bitno, koliko žele pomoći drugima, štititi i paziti na druge, čak i u ovim teškim vremenima u punom jeku pandemije. Iako su svi oni zaposleni, imaju svoje obitelj, imaju svojih drugi obaveza, oni uz još veće mjere opreza volontiraju u DVD-u. Hvala im na tome.

Povodom dana Svih svetih obišli smo naše premiule članove, odali im počast i zapalili svijeće. Oni su uvijek bili dio nas, oni su zaslužni za sve to što mi sada jesmo. Uvijek ćemo ih se rado sjetiti i rado pričati o njima, prenositi ćemo na mlade generacije sve priče o njima, sva njihova postignuća, sve što su oni napravili za naš DVD, sve što su nam omogućili kako bi oni zauvijek ostali dio nas i kako bismo ih svi vječno pamtili.

Neka im je vječna slava i hvala!