Veliki požar na otvorenom prostoru kod Šibenika

Naslovna: jutarnji.hr
VZZŽŽupanijski vatrogasni zapovjednik je zatražio da se vatrogasci kontinentalnog dijela Hrvatske izvanredno upute na dislokaciju u Šibenik, gdje su jučer (27.07.2019.) na području Šibensko-kninske županije izbili požari na području Južne Dubrave nedaleko od Šibenika.

HVZ je danas, 28.07.2019., u jutarnjim satima objavila putem svoje Facebook stranice da je požar na otvorenom prostoru kod Šibenika i dalje  aktivan, te da je tijekom noći zatražena dodatna ispomoć Primorsko-goranske, Zadarske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke, Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije.

Županijski vatrogasni zapovjednik je promptno reagirao, zatražio, i odmah dobio veliki odaziv kontinentalnih vatrogasnih društava.

DVD Stupnik je bio spreman za odlazak na ispomoć s 4 pripadnika operativne postrojbe i autocisternom.

Na sreću, za odlaskom nije bilo potrebe jer su kolege iz bližih županija stavile požar pod nadzor, te ga na koncu i ugasili, a sve to u suradnji s vojskom, policijom, sustavom civilne zaštite i lokalne samouprave.

Ovim putem im čestitamo svima na još jednoj dobivenoj bitci, a ozlijeđenim kolegama želimo što brži oporavak!Više o požaru: Slobodna Dalmacija