Oproštaj od kolege Davora Kovačića paljenjem vatrogasnih sirena

Na intervenciji preminuo kolega Davor KovačićOproštaj od kolege Davora Kovačića biti će sutra u 14,00 sati na Krematoriju u Zagrebu.

Sukladno uputi Hrvatske vatrogasne zajednice, sutra će se točno u 14,00 sati oglasiti sirene vatrogasnih vozila u svim vatrogasnim postrojbama u Republici Hrvatskoj.

Posljednji pozdrav vatrogasnih sirena trajati će 60 sekundi, a čuti ćete jednoličan zvuk koji inače označava prestanak opasnosti.

Oproštaj od kolege Davora Kovačića

Molimo vas da upoznate svoje bližnje, susjede, kolege, prijatelje, kako bi bili informirani da vatrogasci ispraćaju svog kolegu te mu na taj način upućuju posljednji pozdrav.

Ovim putem još jednom izražavamo iskrenu sućut obitelji Kovačić, DVD-u Kustošija – čiji je član Davor bio, te svima koji znaju kakvog smo prijatelja izgubili u ovoj tragediji.

Objava Hrvatske vatrogasne zajednice:

Posljednji ispraćaj Davora Kovačića, vatrogasca koji je preminuo na intervenciji 25. srpnja u Zagrebu, bit će u četvrtak 30. srpnja 2020. u 14 sati  u Velikoj dvorani Krematorija u Zagrebu.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izdao je uputu da se prilikom ispraćaja, s početkom točno u 14 sati i u trajanju od 60 sekundi oglase sirene vatrogasnih vozila u svim vatrogasnim postrojbama u Republici Hrvatskoj.

Zbog trenutne epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj i sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske prema kojima je broj ljudi prisutnih na sprovodima ograničen na 100, molimo vas da posljednjem ispraćaju prisustvujete isključivo u civilnim odijelima.

Također, sukladno odlukama Stožera zabranjeno je “pružanje saučešća” obitelji, a priliku za odavanje počasti imat ćete isključivo na ulazu u dvoranu gdje će na odru biti izložen lijes.

Isto tako, zamoljeno je da se prilikom samog obreda sprovoda ne ulazi u Veliku dvoranu nego da se ostane ispred nje.

Obitelj je dala obavijest da se umjesto kupovanja vijenca i svijeće za pokojnika mogu uplatiti sredstva na bankovni račun kćeri preminulog Davora Kovačića kod Erste banke: Lucija Kovačić, Jelenčica 15, Zagreb, IBAN: HR9424020063103320209 s opisom plaćanja “za pomoć obitelji”. Obitelj se unaprijed zahvaljuje na donaciji.

Osmrtnica Davor Kovačić