Jesen u Lučkom

Jesen u Lučkom 2019.Jesen u Lučkom” je manifestacija koja se održava treću godinu za redom.

Inicijator i organizator događanja je Družba sv. Jurja na čelu s vlč. Dubravkom Škrlin Hren – župnik Župe sv. Ivana Nepomuka.

Cilj koji su postavili pred sebe je revitalizacija kulturnih događanja na području Župe sv. Ivana Nepomuka iz Stupnika – Lučko, ispred čije župe se i održava manifestacija “Jesen u Lučkom“.

Jednodnevni termin 05. listopada 2019. održava se treću godinu i polako prelazi u tradiciju, tako da već sada možete računati da će se iduća manifestacija održavati 05.10.2020. godine.

Prezentacija vatrogastva i vatrogasne opreme

Poziv na sudjelovanje smo rado prihvatili, kao i svaki put kada smo to u mogućnosti.

DVD Stupnik je prezentacijski sudjelovao s dva vozila, a interes koji su pokazala djeca raznih uzrasta, pa i dobar dio odraslih, bio je iznad naših očekivanja.

Jesen u Lučkom 2019.Posjetiteljima, u većem dijelu – djeci, omogućili smo upoznavanje s vatrogasnom opremom navalnog vozila, nezaobilazan boravak u kabini, isprobavanje lakših i težih vatrogasnih kaciga i ostale opreme, isprobavanje i rukovanje sa “šmrkom” što ih je posebno oduševilo, i sl.

Također, nakon što je organizator zahvalio na našem odazivu, oglasili smo se sirenom i rotirkama te smo na taj način pozdravili kako organizatora, tako i sve posjetitelje ovog događanja.

Podijelili smo i edukativni materijal vezan uz zaštitu od požara i kulturu ponašanja vezanu uz vatru, te ih upoznali s:

– kako postupiti u slučaju požara ili drugog izvanrednog događaja

– kako i od koga zatražiti pomoć

dojava vatrogascima na broj 193 te što je sve od informacija potrebno prenijeti

– kako postupati u slučaju gašenja požara i kako gasiti

– informacije o raznim zapaljenjima (od ulja u loncu, preko odjeće na osobi, požar električnih uređaja u stanu i sl.)

– savjeti za zaštitu od požara i kako ih spriječiti i sl.

Jesen u Lučkom 2019.Najmlađima smo podijeliti bojanke s motivima iz vatrogasnih situacija, a onima malo većim raspored školskih sati itd.

Ostali sadržaj manifestacije

Osim nas, na manifestaciji “Jesen u Lučkom” odazvali su se KUD-ovi, mažoretkinje, razni umjetnici, čija su djela bila izložena te ste ih lako mogli pogledati, nastupi grupa itd.

Organizator je također osigurao raznoliku hranu i piće, te je sveukupan dojam odličan.

Koristimo priliku te ovim putem zahvaljujemo organizatoru – Družbi sv. Jurja, te vlč. Dubravku Škrlin Hren – župniku Župe sv. Ivana Nepomuka, na pozivu, lijepoj dobrodošlici i samom prijemu.

Vidimo se i iduće godine!

Podijeli