Eko akcija čišćenja podmorja u Zaglavu, Dugi otok

DVD Stupnik na eko akciji čišćenja podmorja u Zaglavu, Dugi otokEko akcija čišćenja podmorja u Zaglavu, Dugi otok, održala se u subotu, 30.05.2020. godine.

Ovogodišnja akcija je održana pod nazivom “In memoriam Eric Šešelja”, u spomen na kolegu ronioca koji je preminuo prije godinu dana.

DVD Stupnik se sa svojim ronilačkim timom odazvao pozivu kolega iz DVD-a Sali s Dugog otoka sa 7 ronioca.

Eko akcija u Zaglavu obuhvaćala je uvalu Triluke, te rivu i okoliš Zaglava. Dio okupljenih je čistio kopneni dio plaža, dok su ronioci skupljali otpad bačen u more.

Odgoj, (ne)kultura i jake struje

Pokupilo se puno otpada s dna. Duž obale su bile podijeljene grupe, a organizirani su i čamci koji su dočekivali ronioce na površini te preuzimali vreće s otpadom.

Na obali su čekali radni strojevi koji su ujedno i pomagali kod podizanja većih i težih predmeta s dna.

DVD Stupnik na eko akciji čišćenja podmorja u Zaglavu, Dugi otokNakon eko akcije čišćenja podmorja u Zaglavu, organiziran je zajednički ručak svih sudionika, a u poslijepodnevnim satima i obilazak Parka prirode Telašćica.

DVD Sali i DVD Stupnik razmijenili su i simbolične poklone u znak prijateljstva.

Zahvaljujemo zapovjedniku DVD-a Sali – g. Jurici Ušalj i njegovim kolegama prije svega na pozivu, ali i na prekrasnom prijemu, dobrodošlici, smještaju i kompletnom vremenu koje su nam posvetili.

Imamo prekrasnu obalu i otoke, i velika je šteta što kultura mnogih nije na nivou da shvate kako more nije “kanta za smeće”.

DVD Stupnik na eko akciji čišćenja podmorja u Zaglavu, Dugi otok